Donatie-actie voor Drentse voedselbanken levert 4500 euro op

Ook bij deze supermarkt in Gieten kwamen donaties binnen (Rechten: RTV Drenthe)
Ook bij deze supermarkt in Gieten kwamen donaties binnen
De RTV Drenthe sponsoractie voor de Drentse voedselbanken heeft in totaal zo'n 4500 euro opgebracht. Het geld dat de afgelopen twee weken door middel van donaties is ingezameld, wordt aan de Drentse voedselbanken geschonken. Met dit geld kunnen ze eten voor hun cliënten kopen.
De actie via de pagina rtvdrenthe/voedselbank.nl is een vervolg op superzaterdag, de actiedag van de voedselbanken in Drenthe. Die actie op zaterdag 12 december leverde zo'n 1200 kratten met levensmiddelen op.

Producten

De voedselbanken hebben inzamelingsacties nodig om hun voorraden aan te vullen, zodat zij hun cliënten ook volgend jaar weer van basisproducten zoals rijst, pasta, koffie, olie en verzorgingsproducten kunnen voorzien. In onze provincie zijn vier voedselbanken actief. Gezamenlijk geven ze ruim 3300 mensen wekelijks of tweewekelijks een pakket. Iedere organisatie heeft een centrale vestiging met daarnaast een aantal uitgiftepunten.

Coronacrisis

Door de coronacrisis zien de voedselbanken een toename van het aantal cliënten. De verwachting is dat dit aantal alleen nog maar toe zal nemen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.