Verzorgingshuis Dekelhem in Gieten kampt met corona-uitbraak

Bij verzorgingshuis Dekelhem in Gieten zijn zeker veertien mensen positief getest op corona. Dekelhem is onderdeel van de Icare zorggroep.
Dit blijkt uit een brief die woensdag naar familieleden en betrokkenen van de bewoners van Dekelhem is gestuurd door verpleeg- en verzorgingshuisorganisatie Icare, meldt Dagblad van het Noorden. Personeelsleden zou zijn gevraagd om extra te werken vanwege de uitbraak.
In het verzorgingshuis wonen veelal kwetsbare ouderen. Op de gesloten afdelingen wonen mensen met dementie.

14 besmettingen

Zeker elf bewoners en drie medewerkers van het verpleeghuis zijn besmet geraakt. Dit aantal loopt mogelijk op, omdat de testresultaten van diverse andere bewoners en medewerkers nog niet binnen zijn.
"Het is heel verdrietig dat dit nu net voor Kerst gebeurt. We hebben de veiligheidsmaatregelen tot het maximum opgeschroefd. Bewoners mogen onder strenge voorwaarden nog één bezoeker per dag ontvangen". laat een woordvoerder van Icare weten.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is op de hoogte van de corona-uitbraak. Hij laat weten dat de gemeente hier nu geen rol in speelt: "Dat is aan Dekelhem en aan de GGD."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.