Hoogeveen geteisterd door autobranden

Ook in de Lomanstraat vloog een auto in de brand (Rechten: De Vries Media)
Ook in de Lomanstraat vloog een auto in de brand
Op vijf verschillende plekken waren er maandagavond en -nacht branden in Hoogeveen. Meerdere voertuigen gingen in vlammen op en ook het onderkomen van de ijsbaanvereniging in Hollandscheveld werd getroffen door brand. Even voor middernacht kwam ook een melding binnen van een brandende vrachtwagen aan de De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen, maar daar kon erger worden voorkomen. Bij alle branden houdt de politie rekening met brandstichting.
Het eerste vuur brak uit vlak bij tennisvereniging De Weide aan de Zuidwoldigerweg. Daar raakten twee bedrijfsbusjes zwaar beschadigd door het vuur. De brandweer kwam met een tankautospuit en een schuimblusvoertuig ter plaatse. In één van de busjes waren volgens een omstander gasflessen opgeslagen, die tijdens de brand tot ontploffing kwamen.
(tekst gaat verder onder de foto)
Bij tennisvereniging De Weide vatten twee bedrijfsbusjes vlam (Rechten: De Vries Media)
Bij tennisvereniging De Weide vatten twee bedrijfsbusjes vlam
Terwijl de brandweer nog bezig was bij de tennisvereniging, moest er opnieuw uitgerukt worden. Ditmaal voor een voertuig in lichterlaaie aan de Lomanlaan. Net als bij de brand eerder is ook hier bij omstanders een vermoeden van brandstichting.
(tekst gaat verder onder de foto)
Ook in de Lomanlaan vloog een auto in de brand (Rechten: De Vries Media)
Ook in de Lomanlaan vloog een auto in de brand
Daar bleef het niet bij voor de hulpdiensten, want ook de Van Echtenstraat werd geteisterd door een auto die in brand stond. En ook dit vuur was uitslaand. De brandweer uit Zuidwolde en Ruinen werd hiervoor opgeroepen.
(tekst gaat verder onder de foto)
Ook aan de Van Echtenstraat staat een auto in brand (Rechten: De Vries Media)
Ook aan de Van Echtenstraat staat een auto in brand
Even voor middernacht moest de brandweer zich ook richting Hollandscheveld spoeden, vanwege een uitslaande brand bij de plaatselijke ijsbaanvereniging. Bij aankomst van de brandweer kwam er veel rook uit het clubgebouw van de ijsvereniging. De politie stuurde via Burgernet een melding de deur uit in de hoop dat tipgevers meer kunnen vertellen over hoe de brand is ontstaan.
(tekst gaat verder onder de foto)
In Hollandscheveld woedde een brand bij de ijsvereniging (Rechten: De Vries Media)
In Hollandscheveld woedde een brand bij de ijsvereniging
Het leek aanvankelijk te blijven bij bovengenoemde branden, maar even voor 04:30 uur brandde er nog een auto uit: de zesde brand in de gemeente Hoogeveen in korte tijd. Deze keer was het raak aan de Bilderdijklaan in Hoogeveen, waar een busje in vlammen opging. Ook hier houdt de politie rekening met brandstichting.
Brand in een busje aan de Bilderdijklaan is geblust (Rechten: Persbureau Meter)
Brand in een busje aan de Bilderdijklaan is geblust
Overigens werd de brandweer op ook nog opgeroepen voor een autobrand aan de Leeuweriklaan in Hoogeveen, maar daar woedde geen brand. Onder een voertuig werd wel een vloeistof aangetroffen, Voor de zekerheid werd het goedje wel weggespoeld door de brandweer.
Update: dit bericht is geüpdatet met de brand aan de Bilderdijklaan en de poging tot brandstichting aan de Vos van Steenwijklaan, allebei in Hoogeveen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl