Nieuwjaar begint met meerdere autobranden

De eerste nacht van 2021 is op meerdere plaatsen in Drenthe begonnen met autobranden.

In Coevorden brandde aan de Jozef Israëlstraat een bedrijfsbus uit. In Ruinerwold was het raak op de kruising van de Dijkhuizen met de Havelterweg. Daar stond een auto in brand.

In Hoogeveen ontstond brand in een auto aan de Trompstraat. Deze auto werd volledig verwoest door het vuur. De brandweer moest ook in actie komen aan de Algol voor een autobrand. Eerder op de avond was op de Albert Steenbergenstraat in dezelfde plaats ook al een explosie in een auto geweest.

Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De Veiligheidsregio Drenthe spreekt van een drukke, maar beheersbare nacht. Er waren wel meer meldingen, maar niet veel "grote incidenten", laat een woordvoerder weten.

Oudejaarsavond

Ook gisteravond had de brandweer het druk met brandjes in Drenthe. In Assen stond een aanhanger in brand. Later op de avond was er in de provinciehoofdstad ook brand op het parkeerterrein van supermarkt Poiesz aan de Maasstraat. Ook werd een afvalbult aan de IJselstraat in Assen geblust.

In Emmen ging ook een aanhangwagen in vlammen op. Dat gebeurde aan de Dordsestraat in de stad. Op de Slenerbrink moest de brandweer twee keer uitrukken voor een brandje in een holle boom en aan de Eerste Bokslootweg in Emmen stond een auto in brand. Dat gebeurde op het terrein van de Emmtec. Tot slot moest de brandweer nog aan de slag aan de Torflang in Emmen omdat daar een buitenbrand woedde.

Daarnaast was er in Emmen ook brand in een woning aan de Bouwmanstraat. Eén iemand ademde rook in en werd door ambulancepersoneel nagekeken.

Ook Hoogeveen kwam er gisteravond niet zonder brand vanaf. De brandweer bluste daar een brandende afvalbult op het kruispunt van de Emmastraat en de Oranjestraat. Hoogeveen wordt de hele week al geteisterd door autobranden. Maandagavond was het raak in vijf auto's en woensdagavond blusten omstanders een brand in een geparkeerde auto aan de Tandarts Schipperstraat.

Lees ook:

Deel dit artikel: