Politie pakt twee jongeren opnieuw op voor ongeregeldheden in Hoogersmilde

De mobiele eenheid voerde een charge uit (Rechten: Persbureau Meter)
De mobiele eenheid voerde een charge uit
De politie heeft vandaag twee mannen van 20 en 31 jaar uit Hoogersmilde opgepakt. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij ongeregeldheden in het dorp, in de nacht van 30 op 31 december.
De mannen werden eigenlijk die nacht al opgepakt, maar wisten toen toch te ontkomen nadat tientallen jongeren zich tegen de politie keerden. Nu zitten ze alsnog vast.

Mobiele eenheid

In Hoogersmilde wordt de nieuwjaarsnacht door jongeren vaak al een nacht eerder gevierd. Dit jaar was het onrustig. Eerst ging een caravan in vlammen op, daarna werd een auto in brand gestoken. Toen het raampje van een brugwachterswoning werd ingeslagen en een sloopauto op het vuur werd gerold, besloot te politie in te grijpen. Agenten werden daarop met zwaar vuurwerk bekogeld en beschoten. Ook werd er met bierflessen gegooid.
Uiteindelijk werd de mobiele eenheid ingezet. "Dit geweld tegen de politie is totaal onacceptabel. Wij moeten ons werk kunnen doen zonder te worden gehinderd", zei de politie na afloop.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.