ME treedt op in Coevorden: vijf aanhoudingen

De ME heeft vannacht ingegrepen bij onrust in de wijk Poppenhare in Coevorden. Er zijn vijf mensen aangehouden.
Er waren tientallen mensen op straat. Zij hadden afval in brand gestoken op de kruising van de Jozef Israëlstraat en Rembrandtlaan. Ook werden er vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden. De ME heeft daar rond 01.30 een einde aan gemaakt.

Levensgevaarlijk

De politie noemt de omstandigheden levensgevaarlijk. Volgens een woordvoerder werden de agenten bekogeld met vuurwerk, nadat zij hadden opgeroepen de brandjes te doven. "Het is dan voor politieagenten zonder extra bescherming te gevaarlijk om op te treden. Daarom werd de ME opgeroepen."

Vijf aanhoudingen

In totaal zijn er vijf mensen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 28 en 30 jaar uit Coevorden, twee mannen van 20 en 21 jaar uit Hoogeveen en een man van 26 jaar uit Emmen. Zij zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Eerdere brandjes

Het is niet voor het eerst deze week dat het onrustig is in de wijk Poppenhare. Zo werden er in de nacht van vrijdag op zaterdag matrassen en afval in brand gestoken in de wijk.

Lees ook: