Adrie Lindeman (35) tekent contract bij Riwal Securitas

WIELRENNEN - Adrie Lindeman (35) uit Assen rijdt volgend seizoen voor de Deense continentale ploeg van Riwal Securitas. Hij wordt daar ploeggenoot van stadsgenoot Elmar Reinders.

"Ik had er ook niet meteen op gerekend. Maar ze waren op zoek naar iemand die in vlakke wedstrijden in Nederland in dienst wil rijden en wil werken voor de ploeg. Die rol past mij prima. Reinders heeft mijn naam toen genoemd en zo is het gekomen", reageert Lindeman.

'Meer gestructureerd trainen'

"Ik zal er wel twee stapjes bij moeten doen qua training. Ik zal vooral meer gestructureerd moeten gaan trainen. Maar dit contract motiveert wel weer extra", aldus Lindeman. "In overleg met m'n werkgever Klaucke Tweewielerhuis in Assen kan ik wat extra tijd in het fietsen stoppen."

De renner van de Noordelijke Wielervereniging Groningen is inmiddels 35 jaar oud en reed in het verleden onder meer voor Metec en Koga. Adrie is de oudere broer van Bert-Jan Lindeman die onlangs een contract tekende bij het Zuid-Afrikaanse team Qhubeka-Assos. Zijn contract bij Jumbo-Visma liep af en werd niet verlengd.

Programma?

Over het programma dat Adrie Lindeman komend seizoen bij z'n nieuwe ploeg mag rijden is nog niet heel veel bekend. "Onze ploeg bestaat dit seizoen uit slechts tien renners: uit Denen en drie Nederlanders. We zullen hoofdzakelijk 1.2 en 1.1-koersen rijden. En voor de Ronde van Drenthe moeten we bijvoorbeeld uitgenodigd worden als we daar willen starten", verklaart Lindeman.

Van profstatus naar continentaal

Vorig seizoen had Riwal Securitas nog een profstatus. Maar co-sponsor Readynez viel weg. Hierdoor ontstond een groot gat in het budget. Wekenlang was er onzekerheid over het voortbestaan van de ploeg en of de ploeg haar profstatus zou kunnen behouden.

Aan de UCI werd om uitstel gevraagd om de inschrijving voor 2021 op orde te krijgen. Maar uiteindelijk besloot de ploeg een stapje terug te doen. Komend seizoen heeft de ploeg daarom de continentale status. Dat betekent dat ze niet automatisch mag starten bij grote wedstrijden maar door de organisatie uitgenodigd moet worden.

Meer over dit onderwerp:
Assen wielrennen Adrie Lindeman
Deel dit artikel: