Bewoner GGZ-instelling Lentis verdacht van doodslag op medebewoner

In oktober werd het slachtoffer dood gevonden op zijn kamer op het GGZ-terrein (Rechten: Persbureau Meter)
In oktober werd het slachtoffer dood gevonden op zijn kamer op het GGZ-terrein
Het Openbaar Ministerie verdenkt een 31-jarige bewoner van de GGZ-instelling Lentis in Zuidlaren van doodslag op een medebewoner. Het OM gaat niet uit van een geplande actie, oftewel moord.
De verdachte werd donderdagavond 15 oktober na de vondst van het lichaam van het slachtoffer aangehouden. De eerste openbare zitting in deze zaak is volgende week donderdag bij de rechtbank in Assen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Wel wordt dan duidelijk hoe het staat met het onderzoek en of de verdachte langer vast blijft zitten.

Fors geweld

Het 53-jarige slachtoffer is met fors geweld om het leven gebracht. Over de doodsoorzaak wil het OM niets kwijt. "Het definitieve sectierapport is nog niet binnen", zegt een woordvoerder.
Het slachtoffer werd in zijn kamer op locatie De Es om het leven gebracht. Op die locatie worden cliënten met psychiatrische problemen geholpen bij de terugkeer naar een eigen woonruimte.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.