Drie verdachten ongeregeldheden Coevorden voor snelrechter

Drie mensen die verantwoordelijk worden gehouden voor de ongeregeldheden in Coevorden moeten binnenkort voor de snelrechter verschijnen. Eén verdachte voor openlijke geweldpleging, de andere twee vanwege opruiing.

Zaterdagnacht werden in de Coevorder wijk Poppenhare vijf mannen aangehouden, van wie er later twee werden vrijgelaten. Onder meer agenten werden bekogeld met zwaar vuurwerk. De Mobiele Eenheid (ME) moest worden opgetrommeld om de rust te laten terugkeren. Over de identiteit van de drie die op de snelrechtzitting moeten verschijnen, worden geen mededelingen gedaan.

Ook werden zondagavond een 21-jarige man uit Coevorden en een 33-jarige Emmenaar aangehouden voor opruiing, nadat zij toeterend door Coevorden reden.

Hoogersmilde

Het onderzoek naar de ongeregeldheden in Hoogersmilde loopt nog. Tijdens de nacht van 30 op 31 december werden agenten in het dorp met zwaar vuurwerk bekogeld en beschoten. Ook werd met bierflessen gegooid. Uiteindelijk werden twee mannen uit Hoogersmilde opgepakt.

Eén verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, de andere is eerder vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Het OM zegt dat meerdere aanhoudingen in de zaak niet worden uitgesloten.

Twaalf verdachten in Noorden

In totaal zijn in Noord-Nederland twaalf verdachten aangehouden voor het plegen van misdrijven tijdens nieuwjaarsnacht. Het gaat daarbij om geweld tegen personen, geweld tegen goederen en geweld tegen personen in publieke functie.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Coevorden Politie Vuurwerk Nieuwjaar Poppenhage
Deel dit artikel: