NK veldrijden voor nieuwelingen in Hoogeveen voorlopig in de ijskast

VELDRIJDEN - Er gaat alsnog een streep door het Nederlands kampioenschap veldrijden voor nieuwelingen in Hoogeveen. Nieuwelingen zijn renners in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar.

Het was de bedoeling dat er op 23 en 24 januari drie aparte wedstrijden zouden worden verreden op het crossparcours van Wielervereniging De Peddelaars aan de Bentincksdijk in Hoogeveen. Een wedstrijd voor eerstejaars nieuwelingen, een wedstrijd voor tweedejaars nieuwelingen en een wedstrijd voor de meisjes.

De organisatie had een uitgewerkt coronaplan klaarliggen voor de samenstelling van het programma en het toewijzen van de parkeerfaciliteiten. Daardoor zouden de categorieën niet met elkaar in contact komen.

Alsnog?

Vorige maand schrapte de KNWU al de NK's voor de elite en beloften van komende zondag in Zaltbommel. De Nederlandse wielerbond hoopt later deze winter alsnog nationale kampioenschappen veldrijden te kunnen organiseren.

De KNWU wacht de persconferentie van volgende week dinsdag af. Het kabinet maakt dan mogelijk bekend hoelang de huidige lockdown nog duurt en wat er met de coronamaatregelen gaat gebeuren. De wielerbond hoopt daarna perspectief te hebben voor de weken erna.

"Met de organisatoren wil de KNWU zoeken naar haalbare mogelijkheden om deze winter alsnog rood-wit-blauwe veldrittruien te verdelen", meldt de bond. In België is komende zondag wel een nationaal kampioenschap voor de elite.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen wielrennen veldrijden Peddelaars
Deel dit artikel: