Geen vervolging bezorger die Koekanger doodreed

De maaltijdbezorger die in juli een 24-jarige man uit Koekange aanreed na een ruzie over de bestelling, wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. De 24-jarige Koekanger overleed na tien weken in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Naar aanleiding van politieonderzoek oordeelde de officier van justitie dat de man artikel 6 van de Wegenverkeerswet (het veroorzaken van een verkeersongeval met dood of letsel door schuld) heeft overtreden. De man wordt echter niet vervolgd, omdat er volgens de officier van justitie sprake was van een noodweersituatie. Dat betekent dat de 53-jarige man niet strafbaar is.

De 24-jarige Koekanger ging op de motorkap van de verdachte zitten toen hij weg probeerde te rijden uit het conflict. De Koekanger viel van de motorkap, belandde zwaar gewond in een greppel en overleed uiteindelijk.

De zaak is inmiddels geseponeerd en betrokkenen zijn door het OM daarvan op de hoogte gesteld. Als nabestaanden vinden dat de verdachte toch vervolgd moet worden, kunnen zij hierover beklag doen bij het gerechtshof.

Lees ook:

Deel dit artikel: