Drie verdachten rond ongeregeldheden Coevorden op vrije voeten

De ME moest vorig weekend ingezet worden in Poppenhare (Rechten: Persbureau Meter)
De ME moest vorig weekend ingezet worden in Poppenhare
Drie mannen die werden opgepakt voor de ongeregeldheden in de Coevorder wijk Poppenhare zijn vrijgelaten. Zij hoeven binnenkort niet voor de snelrechter te verschijnen, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).
Het gaat om een 33-jarige Emmenaar en twee inwoners van Coevorden van 21 en 28 jaar oud. Zij zijn nog wel verdachte, en moeten later dit jaar alsnog voorkomen. Alleen de snelrechtzitting is van de baan.
De 28-jarige man uit Coevorden wordt verdacht van openlijk geweld. Hij zou tijdens de rellen in de Poppenhare met een fles hebben gegooid. De andere twee mannen worden verdacht van opruiing.

Rellen

Rond de jaarwisseling was het onrustig in de wijk Poppenhare. In de nacht van 2 op 3 januari moest de Mobiele Eenheid (ME) in actie komen, nadat agenten met vuurwerk werden bekogeld. Daarnaast werden vernielingen gepleegd aan ramen, brievenbussen en verkeersborden. Ook werd afval in brand gestoken. Tientallen mensen verzamelden zich op straat.
De avond daarna werden de 21-jarige man uit Coevorden en de 33-jarige man uit Emmen aangehouden voor opruiing. Zij reden 'al toeterend' door Poppenhare. Die avond gold een gebiedsverordening: alleen mensen die in de wijk woonden mochten erin nadat de politie ze had gecontroleerd.

Lees ook: