Easytoys gaat fuseren met grote erotiekgroothandel

Erotiekgigant EDC Retail van ondernemer Eric Idema uit Annen gaat fuseren met erotiekgroothandel Eropartner Distribution. Het erotiekbedrijf uit Veendam en Eropartner uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk hebben daartoe besloten nadat ze werden benaderd door investeerder Waterland Private Equity Investments. Die steekt een onbekend bedrag in het nieuwe bedrijf om dat te laten groeien. De nieuwe onderneming moet een wereldspeler worden.

EDC Retail, het bedrijf achter webwinkel EasyToys, kreeg nationale bekendheid door een rel over het shirtsponsorschap van voetbalclub FC Emmen. De KNVB wilde dat in eerste instantie niet toestaan omdat ook kinderen met het shirt zouden lopen.

Grote speler

EDC Retail, dat vorig jaar het in financiële problemen geraakte Duitse Beate Uhse overnam, levert zijn erotische producten aan zowel particulieren als winkels. Eropartner is internationaal distributeur van erotische speeltjes. Gezamenlijk hebben de twee bedrijven een omzet van ruim 100 miljoen euro en behoren ze bij de drie grootste erotiekbedrijven van Europa. Binnen drie jaar moet de omzet groeien naar 150 miljoen euro, is de ambitie. Op langere termijn wil het fusiebedrijf wereldwijd een grote speler worden.

'Volwassen bedrijf'

Voor eigenaar Eric Idema, die zijn onderneming dertien jaar geleden vanaf een zolderkamertje begon, is deelname van de investeringsmaatschappij een enorme opsteker. "Ik ben trots op alle medewerkers van EDC Retail. We hebben met z'n allen een volwassen bedrijf neergezet, waardoor we nu met dit nieuwe kapitaal de kans krijgen een grote groei door te maken", zegt Idema. Beide partijen doen geen mededelingen over de hoogte van de financiële deelname.

Onafhankelijk

EDC en Eropartner denken door samen groter in te kopen en gezamenlijk de opslag te regelen kosten te kunnen besparen. De twee ondernemingen blijven verder grotendeels onafhankelijk werken. De groei moet komen door uit te breiden in Europa, waarbij EDC zich in eerste instantie op Frankrijk, Polen en Italië richt, aldus een woordvoerder. EDC-oprichter Eric Idema zegt als doel te hebben dat er "bij elke Europeaan een seksspeeltje in het nachtkastje ligt".

Meer over dit onderwerp:
economie Eric Idema Easytoys
Deel dit artikel: