Klachtenloket ETP-terrein in Wijster definitief in handen van gemeente

Een deel van het ETP-terrein naast Wijster (Rechten: RTV Drenthe / Josien Feitsma)
Een deel van het ETP-terrein naast Wijster
Het online klachtenloket voor overlast vanaf het Energie Transitiepark (ETP) in Wijster is vanaf vandaag in handen van gemeente Midden-Drenthe. Het meldpunt was van collegepartij Gemeentebelangen, die eerder besloot een eigen meldpunt op te richten vanwege het uitblijven van gemeentelijk meldpunt.
Volgens Jarno Frenken van Gemeentebelangen is de website in goed overleg overgedragen in de gemeente. "Wij blijven de registratie en verwerking van overlast op het ETP-terrein in Wijster nauwlettend volgen", voegt hij toe.

Overlast

Op het ETP-terrein, vlak bij de VAM-berg, staan grote bedrijven zoals Attero, slachtafvalverwerker Noblesse en Rika Greenpark. Omwonenden hebben onder meer last van stankoverlast. Ook bestaan er zorgen over verschillende branden die vorig jaar uitbraken bij Attero. Daarom klonk er langere tijd een roep om een centraal klachtenloket; bewoners voelden zich van het kastje naar de muur gestuurd.
Een centraal meldpunt bleef uit, volgens burgemeester Mieke Damsma omdat de provincie niet mee wilde werken aan zo'n loket. Daarom besloot Gemeentebelangen in oktober zelf een online meldpunt te lanceren.
Uiteindelijk is een gezamenlijk klachtenloket voor het ETP in Wijster er nu toch gekomen. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de oproep van verschillende gemeenteraadsfracties.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.