Jari Vlak onderweg naar FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen heeft razendsnel het vertrek van Michael Chacon opgevangen. FC Volendam-middenvelder Jari Vlak gaat de Drentse club versterken. Emmen moet het nieuws nog bevestigen, maar FC Volendam laat wel weten dat Vlak vanavond niet meer bij de wedstrijdselectie zit voor het duel tegen Cambuur.
Vlak krijgt van de club uit de Keuken Kampioen Divisie de ruimte om af te reizen naar Emmen om de overgang definitief rond te maken. Het contract van de 22-jarige Volendammer zou aan het einde van dit seizoen aflopen. Naar verluidt houdt FC Volendam zo ook nog een transfersom over aan Vlak. In Emmen schijnt Vlak een contract te tekenen voor de duur van 2,5 seizoen.
Vlak debuteerde in het seizoen 2017/2018 voor FC Volendam in de bekerwedstrijd tegen Willem II. Sindsdien speelde Vlak 71 competitiewedstrijden en scoorde daarin negen keer.

Feest

Dit jaar raakte Jari Vlak zijn basisplaats in het elftal van Wim Jonk kwijt nadat hij in oktober aanwezig was geweest op een illegaal feest. Volendam legde vervolgens Vlak een disciplinaire schorsing op. In de weken daarna lukte het Vlak niet meer om een basisplaats af te dwingen. FC Volendam liet weten de middenvelder nu de kans te gunnen om de stap naar de eredivisie te maken.

La Torre

Gisteren vertelde Ronald Lubbers al dat FC Emmen zich gaat versterken met een 18-jarig (niet Europees) talent. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Didier La Torre, een Peruaan die net als Sergio Peña en Miguel Araujo in Lima werd geboren en bij Alianza Lima speelde.
<p><strong>Lees ook: <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/166460/Wordt-Didier-La-Torre-derde-Peruaan-bij-FC-Emmen">Wordt Didier La Torre derde Peruaan bij FC Emmen?</a></strong></p>
La Torre en Vlak zijn spelers die Emmen haalt met het oog op de toekomst, al verwacht Lubbers dat beide spelers ook dit seizoen nog een rol kunnen spelen. Toch zijn de pijlen om dit seizoen te overleven meer gericht op 'een snelle buitenspeler' en een 'grote nummer 9'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.