Liefdes- en zijspankoppel Streuer/De Haas uit elkaar

MOTORSPORT - Bennie Streuer en Ilse de Haas rijden komend seizoen niet meer samen in de strijd om het wereldkampioenschap in de zijspanklasse. Na dik zeven jaar is de liefde tussen hen over en dus ook hun gezamenlijke sportcarrière.

Bennie is de zoon van drievoudig wereldkampioen Egbert Streuer en Ilse is de dochter van Géral de Haas. In 1989 en 1990 was Géral de passagier van Egbert in de strijd om het wereldkampioenschap. Beide jaren eindigde de combinatie op de tweede plaats.

Streuer en Clement vormen komen seizoen een duo in het WK (Rechten: Team Streuer)

Historie

Hun kinderen reden in het verleden wat losse Grand Prix samen, maar nog nooit een heel WK-seizoen. Afgelopen jaar stonden alle seinen op groen, maar gooide corona roet in het eten. De volledige WK-kalender werd geschrapt.

De Haas begon haar carrière als passagier maar bestuurde ook twee seizoenen zelf een span. Streuer racet sinds 2007. In 2015 werd hij samen met Geert Koerts uit Erm wereldkampioen. Dat was 29 jaar na de laatste wereldtitel van vader Egbert.

Beiden verder in WK

Zowel Bennie als Ilse komen volgend seizoen wél uit in de strijd om de wereldtitel. Streuer gaat met de Francaise Emanuelle Clement verder als bakkeniste. De Haas maakt haar plannen binnenkort bekend.

Streuer zal komend seizoen opnieuw voor Team Bonovo Action uitkomen. Zijn passagier Clement is een bekende voor hem. Ze is de vriendin van Kevin Rousseau die ook twee seizoenen als bakkenist van Streuer fungeerde.

Nieuw seizoen

Het nieuwe WK-seizoen begint op 15 april met een raceweekend op het circuit van Le Mans. De strijd om het wereldkampioenschap zal uit acht race-weekenden bestaan.

Lees ook:

Deel dit artikel: