Boete voor mishandeling tijdens verjaardagsfeest Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas in Assen (Rechten: Van Oost Media)
De Baggelhuizerplas in Assen
Een 19-jarige vrouw uit Assen moet voor een mishandeling tijdens een verjaardagsfeest bij de Baggelhuizerplas een boete van 500 euro betalen. Het slachtoffer liep een breuk in haar oogkas op en heeft verlammingsverschijnselen in haar gelaat.
De 19-jarige liep met een vriendin op 16 augustus langs de plas, toen ze zagen dat er een feest aan de gang was. Beiden waren niet uitgenodigd, maar besloten wel mee te doen. Dit viel bij een van de gasten verkeerd. De twee waren bewust niet uitgenodigd vanwege eerdere problemen met een van hen.
De gast liep naar de twee vriendinnen en pakte de oudste beet. Die begon op haar beurt te slaan. Ook toen het slachtoffer op de grond lag, bleef de verdachte slaan. Ze werd door omstanders van het slachtoffer afgehaald. Op dat moment zou haar jongere vriendin het slachtoffer op de grond in het gezicht hebben getrapt.

Geen vorm van spijt

"Ik hoop dat je trots op jezelf bent", zei het slachtoffer via haar slachtofferverklaring tegen de verdachte. Het is niet zeker dat het zenuwletsel herstelt: "Ik word dagelijks aan jullie herinnerd". De officier van justitie uitte zorgen over de houding van de verdachte: "Bij de politie en nu ook hier op zitting lijkt u geen enige vorm van spijt te hebben".
Ze vroeg de rechter de vrouw vrij te spreken van zware mishandeling, omdat het letsel niet is ontstaan door de klappen die door de 19-jarige zijn gegeven. Een boete is volgens haar voldoende, omdat de vrouw niet eerder voor geweld is veroordeeld. De rechter was het met haar eens en vond ook dat de vrouw het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro moet betalen.
De medeverdachte was ten tijde van dit incident minderjarig en moet donderdag voor de kinderrechter verschijnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.