Cel voor man die feestgangers in Roswinkel liet schrikken met wapens

Tegen de man is een celstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Tegen de man is een celstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk
Een 30-jarige man uit Emmer-Compascuum is voor verboden wapenbezit een celstraf van vier weken opgelegd, waarvan twee weken voorwaardelijk. De man liep onder meer op 19 mei 2019 bij de feesttent in Roswinkel rond met een stroomstootwapen en een gaspistool.
De feestgangers schrokken zich een hoedje en belden de politie. De man werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. De 30-jarige moest niet alleen voor de rechter verschijnen voor het akkefietje in Roswinkel. Een maand eerder vond de politie tijdens een verkeerscontrole een geweer in zijn auto.

'Gewoon mooi'

In juli van dat jaar doorzochten agenten na een tip de woning van de Emmer-Compascumer. Daar lagen leeggemaakte mortiergranaten en een imitatie-machinegeweer. "Waarom schaf je dit toch steeds aan", vroegen de agenten de man. "Ik vind dat gewoon mooi", gaf hij als antwoord.
De man verscheen niet op zitting. Zijn zaak zou begin vorig jaar worden behandeld, maar de corona-uitbraak gooide roet in het eten. De man is eerder veroordeeld.
Het hebben van een gasdrukpistool is een overtreding. De man kreeg voor dit feit een boete van 200 euro opgelegd.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.