Supporters halen geld op voor nieuwe spelers FC Emmen (update)

VOETBAL - Met de actie 'Ga staan als je voor Emmen bent' probeert het supporterscollectief van FC Emmen geld in te zamelen voor de club, zodat er nieuwe spelers kunnen worden gehaald om de ploeg voor de eredivisie te behouden.

Supporters kunnen al maanden geen wedstrijden van FC Emmen meer bezoeken als gevolg van de coronamaatregelen. Een aantal betrokken FC Emmen-supporters wil de club daarom op een andere manier steunen. Vanaf dinsdag 12 januari, om 12:12 uur, krijgt iedereen die FC Emmen een warm hart toedraagt twaalf dagen lang de mogelijkheid om een donatie te doen voor het versterken van de selectie. Dit kan via de website gastaanalsjevooremmenbent.nl.

Nieuwe spelers

"Nu we niet in het stadion kunnen zijn, is dit volgens ons de enige manier waarmee wij als supporters het gevoel krijgen dat wij er alles aan hebben gedaan om Emmen te behouden voor de eredivisie", aldus Daan Hooiveld, woordvoerder van het supporterscollectief. "Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen. Daarvan kan de club meerdere goede spelers aantrekken."

Hooiveld merkt dat er tegenwoordig anders naar hem gekeken wordt, als hij vertelt dat hij uit Drenthe komt. "Als ik vroeger zei dat ik uit Drenthe kwam, keken ze me met een schuin oog aan, maar nu vraagt iedereen meteen naar FC Emmen. Bedrijven vestigen zich hier nu ook sneller dan voorheen. Het zou daarom een doodsteek voor zowel de club als de gehele provincie zijn wanneer het Drentse eredivisie-avontuur in 2021 tot een einde komt."

Eerste bedragen komen binnen

Inmiddels komen de eerste donaties binnen. "Om 16:45 uur was de eerste 8.500,- al binnen", laat Hooiveld weten. "We krijgen ook veel landelijke aandacht. We komen vanavond met onze actie op ESPN en ik word straks gebeld door Radio 538."

Deel dit artikel: