Vrouw overlijdt na aanrijding met trein bij onbewaakte spoorwegovergang Wijster

Na de aanrijding staan twee treinstellen stil bij Wijster (Rechten: Persbureau Meter)
Na de aanrijding staan twee treinstellen stil bij Wijster
Het treinverkeer tussen Hoogeveen en Beilen ligt sinds vanochtend rond 06:45 uur stil nadat een voetganger door een trein is aangereden. Het slachtoffer, een 57-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Drenthe, is daarbij overleden. Volgens de politie is er sprake van een noodlottig ongeval, dat plaatsvond bij een onbewaakte spoorovergang aan het Looveen bij Wijster.
Vanwege de nasleep van het ongeluk was er tot ongeveer 10:30 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Hoogeveen en Beilen. De NS zette bussen in om reizigers alsnog op weg te helpen of naar hun plek van bestemming te vervoeren. Volgens de politie waren er geen andere voertuigen bij de aanrijding betrokken. Er wordt uitgezocht hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.

Niet actief beveiligde overweg

De overweg in Wijster waar de aanrijding heeft plaatsgevonden is een NABO: een niet actief beveiligde overweg. Dat betekent dat deze niet beveiligd is met een Andreaskruis, overwegbomen of bellen. ProRail wil deze overwegen opheffen omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen.
De onbewaakte spoorwegovergang in Wijster (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)
De onbewaakte spoorwegovergang in Wijster

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl