Nog twee opties voor hervatting amateurvoetbal

VOETBAL - Nu het kabinet de lockdown heeft verlengd tot, in ieder geval, 9 februari, heeft de KNVB nog steeds twee opties om het amateurvoetbal bij de senioren te hervatten. Het is niet meer mogelijk om de volledige competities uit te spelen. De voetbalbond houdt nog rekening met twee opties: alleen de eerste competitiehelft uitspelen of alle seniorencompetities opdelen in twee poules.

"Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario's", aldus de KNVB. "Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario's nog steeds realistisch en haalbaar. Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities."

Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal twee personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen, zoals bij de jeugd tot 18 jaar, is niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee dat voorafgaand aan een eventuele herstart van de competitie de seniorenteams eerst een paar weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club amateurvoetbal KNVB Corona
Deel dit artikel: