Britse variant van het coronavirus ontdekt in gemeente Emmen

De Britse variant van het coronavirus is nu ook in Drenthe ontdekt (Rechten: RTV Drenthe / Chiel van Veen)
De Britse variant van het coronavirus is nu ook in Drenthe ontdekt
De Britse variant van het coronavirus is inmiddels ook vastgesteld in Drenthe. Dat laat de GGD Drenthe weten. De besmetting is vastgesteld bij een inwoner van de gemeente Emmen.
De inwoner werd twee weken geleden positief getest op het coronavirus. Uit een steekproef onder positieve tests kwam naar voren dat het om de Britse variant van het coronavirus ging. Het is niet gezegd dat er slechts één Drent met de Britse variant van het virus besmet is geraakt. Omdat het om een steekproef gaat, zouden er meer besmettingen met de Britse variant kunnen zijn.

Geen extra onderzoek

De GGD Drenthe laat weten geen extra onderzoek bovenop het normale bron- en contactonderzoek te doen. De situatie wordt wel in de gaten gehouden. Mochten er later ineens wel veel besmettingen met de Britse variant van het virus worden vastgesteld, dan zou dat reden kunnen zijn om alsnog extra onderzoek uit te voeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.