Werkstraf voor mishandeling feestganger Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas in Assen (Rechten: Van Oost Media)
De Baggelhuizerplas in Assen
Een 18-jarige vrouw uit Assen moet voor een ernstige mishandeling bij de Baggelhuizerplas een werkstraf van 60 uur uitvoeren. De vrouw was nog net 17 jaar oud toen zij op 16 augustus een andere vrouw tijdens een verjaardagfeest in het gezicht trapte. Ze werd door de kinderrechter berecht. Haar zaak werd achter gesloten deuren behandeld.
De Assense liep met een één jaar oudere vriendin langs het water. Ze zagen een feest en besloten daar op af te gaan. Beiden waren niet uitgenodigd, vanwege eerdere problemen met enkele gasten, die daar ook waren. Een van de gasten sprak beiden aan op hun aanwezigheid. De oudste vriendin sloeg de gast terwijl zij op de grond lag. De jongste trapte het slachtoffer in het gezicht. De vrouw liep een breuk aan haar oogkas op.
De 18-jarige moet het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen. Haar inmiddels 19-jarige vriendin kreeg maandag door de politierechter een boete van 500 euro opgelegd.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.