Emmen in gesprek met jongeren over corona: 'Hun leven staat in wachtstand'

Hoe beleven jongeren de huidige coronaperiode? Die vraag stelt gemeente Emmen aan de plaatselijke jeugd. "Voor jongeren is dit een ingrijpende periode; hun leven staat opeens in de wachtstand en dat kan grote gevolgen hebben", aldus wethouder Robert Kleine.

Hij gaat volgende week het gesprek aan met jongeren in de gemeente. "Ik wil heel graag weten hoe het met hen gaat, waar ze behoefte aan hebben en hoe de gemeente daarbij kan helpen", zegt de Emmer jeugdwethouder.

Oproep

Het initiatief van de gemeente is naar aanleiding van de oproep van het kabinet. Dat vroeg gemeenten om de dialoog aan te gaan met jongeren, activiteiten te organiseren, te investeren in jongerenwerk en extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van de jeugd. Ook staatssecretaris Paul Blokhuis riep gemeenten op goed te kijken naar creatieve ideeën en in gesprek te blijven met jongeren over waar zij in de huidige periode behoefte aan hebben.

Die oproep sluit volgens gemeente Emmen naadloos aan op het jongerenbeleid, dat 'voor en door de jongeren' gemaakt wordt. "Via het platform Jong Emmen praten jongeren en de gemeente continu met elkaar over onderwerpen die de jeugd bezig houdt. Corona maakt dit voor mij nog eens extra belangrijk", aldus wethouder Kleine.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Gemeente Emmen Corona
Deel dit artikel: