Dick Lukkien: 'We hebben de bodem geraakt'

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien stond na afloop van de 12e nederlaag van het seizoen tegen Vitesse, ondanks de forse nederlaag, met een beter gevoel de pers te woord dan in de voorgaande duels. "Ik heb een ploeg gezien die in ieder geval weerbaar was na de 0-2. Het was in tegenstelling tot de duels Twente en Heracles geen dood katoen. Ik heb het gevoel dat we de bodem hebben geraakt."

De oefenmeester was uiteraard niet te spreken over het begin waarin Van Rhijn de 0-1 weggeeft en Tannane een paar minuten in de kruising schoot na een wel heel gemakkelijke aanval van Vitesse, die als een mes door de boter ging. "Dan kun je trainen en in besprekingen lullen wat je wilt, maar het is een kwestie van doen", aldus Lukkien.

"We hadden voor rust echt de kansen om er weer een wedstrijd van te maken. Zeker de kans van De Leeuw is voor hem normaliter gewoon een goal." Ook Kolar had de 1-2 moeten maken, maar zijn aanname was niet goed. "Hij kan wel een killer zijn", vindt Lukkien, "alleen was hier zijn aanname niet goed en dat is ook simpelweg techniek."

Natuurlijk zijn vanaf nu nog meer dan de afgelopen dagen de ogen gericht op de nieuwelingen die vandaag officieel werden gepresenteerd. Met één van die nieuwelingen, Kerim Frei, sprak Lukkien al even. "Hij vroeg hoe het met me ging. Ik zei dat het wel beter kan, maar dat het leven doorgaat. Toen zei hij vervolgens: "Één overwinning en het leven kan er totaal anders uitzien. En zo is het."

Lees ook: FC Emmen komt dramatisch begin niet te boven tegen Vitesse: 1-4

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Vitesse Dick Lukkien
Deel dit artikel: