Sportgala Drenthe 2020 afgelast

De winnaars van het Sportgala Drenthe 2019 (Rechten: RTV Drenthe)
De winnaars van het Sportgala Drenthe 2019
Er komt geen verkiezing Sportgala Drenthe 2020, wel kijkt de organisatie naar een alternatieve manier om Drentse sporters te eren. Volgens de organisatie kan vanwege de coronacrisis de verkiezing geen eerlijke winnaars opleveren.
De coronacrisis zorgde ervoor dat veel competities niet door konden gaan. Sommige topsportcompetities werden wel weer opgestart, maar volgens de organisatie van het sportgala was die competitie 'in geen enkele opzicht normaal'.
Sportgala Drenthe werkt samen met RTV Drenthe aan een alternatief om sporters in Drenthe in het zonnetje te zetten. Als alles volgens planning verloopt, zijn er begin maart vier uitzendingen in het teken van de breedtesport. De huidige lockdown maakt dat er nog geen definitieve datum is voor de uitzendingen.
In maart van vorig jaar werd wielrenster Lieke Nooijen sportvrouw van 2019 en schaatser Frank Vreugdenhil sportman van 2019.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.