Persconferentie op woensdag: kabinet kondigt extra coronamaatregelen aan

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) (Rechten: ANP)
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid)
Het kabinet komt nog deze week met extra maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Morgen aan het begin van de middag wordt een persconferentie gehouden, laat coronaminister Hugo de Jonge weten.
Morgenochtend is eerst nog een crisisberaad gepland van het kabinet.

Avondklok

Volgens NOS-verslaggever Xander van der Wulp lijkt het erop dat het kabinet de avondklok wil invoeren. Ook andere maatregelen liggen volgens ingewijden op tafel, zoals een inperking van het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland, of het verder beperken van thuisbezoek. Volgens bronnen kunnen de maatregelen deze week al ingaan, als kabinet en parlement het eens worden.
"Het OMT heeft in haar 96e advies aangegeven dat het landelijke beeld van de besmettingscijfers in algemene zin zeer zorgelijk blijft", schrijft De Jonge. "De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen."

Uitzending

RTV Drenthe zendt de persconferentie morgenmiddag uit op radio, televisie, Facebook, de website en de app.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.