Meppel wil innovatieve zorgbedrijven op plek van huidig Diaconessenhuis

Als het Diaconessenhuis tegen de vlakte gaat, blijft zorg belangrijk op de locatie (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Als het Diaconessenhuis tegen de vlakte gaat, blijft zorg belangrijk op de locatie
Zorggerelateerde bedrijven moeten het gat opvullen dat ontstaat als het Isala Diaconessenziekenhuis in Meppel is verhuisd naar de nieuwe locatie. De gemeente Meppel zet in op innovatie en creativiteit in de zorg.
"Bij zorggerelateerde bedrijvigheid moet je denken aan specialistische klinieken, ontwikkelaars voor zorgtechnologie op afstand, 3D-printing voor medische toepassing, voedingsdeskundigen, farmaceuten, onderzoeksfuncties voor de gezondheidszorg en zorglogistiek", schrijft het college van burgemeester en wethouders. "Het college wil hiermee inzetten op versterking van het zorgaanbod in Meppel."

Reestdal

Eind 2019 werd gestart met de bouw van een nieuw ziekenhuis in Meppel. Eind 2022 moet het nieuwe ziekenhuis in het Reestdal de deuren openen. De oude gebouwen van het huidige Diaconessenhuis worden gesloopt, waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe bedrijvigheid.
Het college zegt het belangrijk te vinden dat nieuwe ontwikkelingen op het vrijgekomen terrein aansluiten bij de omgeving. 'Een zorgvuldige landschappelijke inpassing' is een belangrijk punt aan de rand van het kwetsbare Reestdal. Waarschijnlijk neemt de Meppeler gemeenteraad nog voor de zomer een besluit over het voorstel van het college.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.