Provincie steunt vrijwilligers met 675.000 euro

Het provinciehuis in Assen (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
Het provinciehuis in Assen
De provincie Drenthe komt met een steunactie voor vrijwilligersorganisaties. Die kunnen financiële steun krijgen voor 'een frisse start', zodra de coronamaatregelen het weer toelaten. In totaal gaat het om 675.000 euro voor heel Drenthe.
De subsidieregeling is het gevolg van een motie die met brede steun in Provinciale Staten is aangenomen.

'Bijdrage leveren aan kwaliteit van leven'

Per gemeente wordt, afhankelijk van het aantal inwoners, een budget van tussen de 50.000 en 100.000 euro beschikbaar gesteld. De subsidie dient ten goede te komen aan vrijwilligersorganisaties die sociaal-culturele activiteiten organiseren, die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Drenthe.
Het kan gaan om activiteiten van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Het geld is niet bedoeld om structurele tekorten op te vangen.

Leefbaarheid

De regeling wordt in de eerste week van februari opengesteld. Provinciale Staten hebben een verandering van de begroting al goedgekeurd.
Via de website van de provincie is meer informatie te vinden over de subsidie die de provincie beschikbaar stelt. Het aanvragen van de subsidie gaat via de Drentse gemeenten, omdat zij het beste inzicht hebben in de organisaties die actief zijn in hun gemeente.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl