Van Rhijn: 'Ik zou nooit bewust hands maken natuurlijk'

VOETBAL - Net als afgelopen zaterdag stapte Ricardo van Rhijn met veel schuldgevoel van het veld. Tegen Vitesse was hij verantwoordelijk voor de eerste tegengoal en vandaag maakte hij in de laatste minuut van de reguliere speeltijd hands tegen Heerenveen, waardoor Emmen door een benutte strafschop van Joey Veerman uit de beker vloog.
"In een rare reflex toucheerde ik met de hand de bal. Onbewust, dat wel. Een onnatuurlijke beweging die ik moeilijk kan verklaren", aldus de schuldbewuste verdediger.
Dat Van Bergen überhaupt nog gevaarlijk mocht opduiken in de zestien van FC Emmen was overigens net zo kwalijk vond Van Rhijn. "Ja, als je zo dichtbij de verlenging zit moet je dat er in ieder geval uitslepen. Ook dat valt ons en mij in die situatie te verwijten."
De nederlaag was volgens Van Rhijn dan ook onnodig. "We hebben bij vlagen aardig gespeeld en hadden na rust de kansen om op 2-0 te komen. In de fase waarin we zitten was dat zeer welkom geweest."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.