Voormalig DOS'46-korfballer Sven Jonker naar SEG Racing Academy

Sven Jonker als speler van DOS'46 (Rechten: Herry Borrink)
Sven Jonker als speler van DOS'46
WIELRENNEN - Sven Jonker verlaat World Tour-wielerploeg Astana voor SEG Racing Academy. De oud-korfballer van DOS'46 uit Nijeveen wordt algemeen directeur bij zijn nieuwe werkgever.
De uit Meppel afkomstige Jonker speelde zeven jaar in de selectie van DOS, waarvan zes jaar in het eerste team. Hij maakte zowel de degradatie uit als de promotie naar de Korfbal League mee. In 2017 vertrok Jonker bij de Nijeveners. Later dat jaar ging hij aan de slag als marketing- en communicatiemanager bij Astana uit Kazachstan.

Ambitie

Jonker kiest nu voor een avontuur bij de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing. "Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière, aangezien ik altijd de ambitie had om door te groeien naar een sportmanagementfunctie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de staf die de ervaring heeft om beloften op te leiden naar het hoogste niveau in deze prachtige sport."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.