Voorzitter 50Plus Drenthe tot de orde geroepen om Anne Frank-tweet

Tweet 50Plus valt in slechte aarde (Rechten: RTV Drenthe)
Tweet 50Plus valt in slechte aarde
Marinus Kasteleijn, voorzitter van 50Plus Drenthe, sloeg vannacht de plank flink mis. Hij tweette rond middernacht: 'Hoe zou Anne Frank deze tijd hebben ervaren???? Wat denken jullie?' Er werd veel op gereageerd, maar de meeste twitteraars konden de vergelijking niet waarderen.
Zo was er te lezen dat Kasteleijn zichzelf maar beter weg kon gooien en zich kapot moest schamen. Fractievoorzitter van 50Plus Assen, Clemens Otto, reageert: "Wij gaan van de beste bedoelingen van Marinus uit. Het gaat om het feit dat de jeugd vanwege de avondklok enorm loopt te klagen, maar Anne Frank zat ook alleen op haar zolderkamer. Deze vergelijking is natuurlijk buiten proportie."
Tekst gaat verder onder de foto
De reacties waren niet mals (Rechten: RTV Drenthe)
De reacties waren niet mals
Otto heeft Kasteleijn meteen verzocht om de tweet te verwijderen: "Je zag meteen al wat voor reacties het teweegbracht." Toch stond de tweet er tot vanochtend 11.00 uur nog op: "We hebben het redelijk snel kunnen stoppen", vertelt de fractievoorzitter, " Zulke vergelijkingen kun je gewoon niet doen. We hopen dat het doodbloedt en dat het overwaait. Vergeet dit."
Later op de dag kwam Kasteleijn zelf met een reactie: "Ik schrok me rot toen ik vanochtend alle berichten en reacties zag. Zo heb ik het niet bedoeld, ik wou gewoon wat meer aandacht vragen aan hoe zwaar ouderen het nu hebben. Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die de tweet heeft gelezen en er door gekwetst is."
Een aantal reacties:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl