Hurry-Up wil begin maart strijd om landskampioenschap hervatten

HANDBAL - De mannen van Hurry-Up uit Zwartemeer willen in het weekend van 6 en 7 maart de strijd in de play-offs om het landskampioenschap hervatten. Die wens hebben de vijf gezamenlijke Nederlandse clubs, die normaal in de BENE-League uitkomen, samen uitgesproken.

"Alle vijf clubs zijn nu weer in training. Bij Hurry-Up zijn we nu inmiddels twee weken bezig. Conditioneel staan de mannen er best goed voor. Ze moeten alleen een beetje oppassen met hun schouders omdat ze al een tijdje niet gegooid hebben", zegt manager Manuel Kremer.

Testen

Naast Hurry-Up hebben ook Aalsmeer, Bevo, Lions en Volendam de draad weer opgepakt. "We moeten allemaal twee keer per week testen. Maar je merkt dat de mannen weer zin hebben om te spelen. Dus dat is geen probleem. Bij ons hebben twaalf van de zestien spelers al corona gehad. Daardoor is het minder spannend. Maar je weet het nooit", aldus Kremer.

Start HandbalNL League

De club uit Zwartemeer won op 4 september al een duel van Volendam in de strijd om het landskampioenschap. En op 12 september verloor het van Lions. Daarna sloeg corona hard toe binnen de ploeg.

Avondklok

Met de avondklok hoeft de club geen rekening te houden. "Wij trainen van zeven uur tot half negen. Zo kan iedereen voor negen uur weer thuis zijn", besluit Kremer.

Meer over dit onderwerp:
Hurry-Up handbal
Deel dit artikel: