Voetbalclubs Ruinen, Ruinerwold en De Wijk winnen Raspaard

Het samenwerkingsproject van voetbalclubs VV Ruinen, VV Ruinerwold en VV Wacker in De Wijk om kunstgras te kunnen aanleggen is beloond met het Raspaard 2020. Burgemeester Roger de Groot heeft de vrijwilligersprijs van de gemeente De Wolden op het kunstgrasveld van Wacker overhandigd aan aan vertegenwoordigers van de drie clubs.

De clubs sloegen in 2019 de handen ineen om kunstgrasvelden te kunnen aanleggen. Door de samenwerking konden ze de kosten drukken. "Een fantastisch project dat jullie hebben gerealiseerd", zei De Groot bij de overhandigging van de bokaal. Hij benadrukte ook de blijvende samenwerking die tussen de drie clubs is ontstaan. "Dat is misschien nog wel het meest waardevolle."

'Opsteker'

"Dit voelt wel als een heel leuke beloning voor al het werk dat er door alle mensen aan gedaan is", zegt Steef van Balen van VV Wacker. "Dit voelt echt als een opsteker en de samenwerking smaakt naar meer."

Normaal gesproken wordt de vrijwilligersprijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis. Vanwege de coronamaatregelen werd er dit jaar gekozen om de winnaar in een video bekend te maken. In totaal waren er negen vrijwilligersinitiatieven genomineerd voor de wisselbokaal, waaronder de Verkeersregelaars De Wolden, De Meule van Wassens en Ouderendag De Wolden in een nieuw jasje. Vorig jaar ging de prijs naar het Internationaal Eetcafé Ruinen.

Het Raspaard werd uitgereikt op het veld van VV Wacker (Rechten: Gemeente De Wolden)