KLM parkeert weer vliegtuigen op Groningen Airport Eelde

Morgen landen er zes KLM-toestellen op Groningen Airport Eelde. Volgens woordvoerster Lizette van Dijken van het vliegveld lopen er gesprekken met KLM om meer vliegtuigen in Drenthe te parkeren.

"De zes die op onze website op de planning staan, landen inderdaad morgen", laat Van Dijken weten. Voor maandag staan er vijf vliegtuigen op de rol en voor dinsdag ook nog eens vijf. Of er daarna nog meer komen, is volgens de woordvoerster nog niet definitief bekend. "Laten we vooropstellen dat we de kisten liever in de lucht zien, maar aangezien dat nu niet mogelijk is, hebben we bij KLM aangegeven dat hun overbodige vliegtuigen bij ons welkom zijn."

Publiekstrekker

Begin november stond er ook een flinke rij blauw-witte Airbussen en Boeings geparkeerd op Groningen Airport Eelde. Dat trok toen veel bekijks, waarbij de bermen vol geparkeerd stonden met auto's van dagjesmensen die de vliegtuigen kwamen bekijken. Van Dijken verwacht een soortgelijke situatie de komende tijd: "Het is natuurlijk een mooi gezicht, dus ik zie dat zeker gebeuren."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
GAE Groningen Airport Eelde KLM Parkeren
Deel dit artikel: