FC Emmen schiet niets op met gelijkspel in Den Haag

VOETBAL - Het moest vandaag gebeuren, maar het gebeurde niet voor FC Emmen. De Drentse club kwam in de degradatiekraker in Den Haag niet tot een zege. Het bleef 0-0 in het Cars Jeans Stadion, waardoor het gat tussen Emmen en ADO vijf punten blijft en datzelfde geldt voor de afstand die Emmen moet overbruggen om op de nacompetitieplek terecht te komen.
Een teleurstellend resultaat, want eigenlijk telde alleen maar de winst voor Lukkien. Mede daarom koos de oefenmeester ook voor de teruggekeerde Kerim Frei in de basis. De snelle aanvaller probeerde veel, maar was vooral ongelukkig in zijn acties.
Drie keer had Emmen tegen een pover ADO Den Haag toe kunnen slaan. Voor rust schoot Michael de Leeuw op de paal, halverwege de tweede helft knalde Caner Cavlan te gehaast voorlangs en in blessuretijd kopte invaller Nikolai Laursen te slap richting de goal.
Aan de andere kant kroop Emmen twee keer door het oog van de naald. Kort na rust vloog een vrije bal, die door Michael de Leeuw werd aangeraakt, tegen de paal en nog ná de kans van Laursen in blessuretijd zag invaller Ricardo Kishna zijn inzet tot verbazing van iedereen naast het doel van Telgenkamp verdwijnen.
Dinsdag wacht voor FC Emmen wedstrijd nummer 19 van het seizoen. Thuis wacht PSV om 20.00 uur.