Lukkien: 'Kippenvel door de fans, beter dan ADO maar te weinig kansen'

VOETBAL - FC Emmen-trainer Dick Lukkien vond dat zijn ploeg meer had verdiend in Den Haag tegen ADO, maar uiteindelijk te weinig kansen had afgedwongen: "Wat het punt dan waard is moet blijken aan het einde van de rit."

Volgens de oefenmeester speelde Emmen vanaf minuut één om te winnen, had De Leeuw de grootste kans op de 0-1, maar was het vooral in de zestien van de tegenstander te pover wat Emmen liet zien. "Dat heeft te maken met herkennen van situaties, want er lagen momenten om vaker echt gevaarlijk te worden."

Over de teruggekeerde Kerim Frei was Lukkien wel te spreken: "Hij begon wat onwennig, maar werd steeds sterker."

Lukkien lichtte ook zijn wisselbeleid toe. Ondanks dat Emmen niet veel kansen afdwong, wachtte hij tot minuut 73 met veranderingen: "Ik vond dat we wel grip hadden en uiteindelijk hebben we aanvallend gewisseld. Natuurlijk kun je dat eerder doen, maar dat geeft niet automatisch garantie voor meer kansen."

Hartverwarmende steun van de Brigata Fanatico

Tot slot had Lukkien nog een boodschap voor de supporters die de spelers onderweg (tot in Den Haag) een hart onder de riem staken. Dat is hartverwarmend en zorgde bij mij en ook bij de spelers voor kippenvel."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
eredivisie FC Emmen Dick Lukkien
Deel dit artikel: