KLM-vliegtuigen trekken veel bekijks bij Groningen Airport Eelde

De komst van KLM-vliegtuigen naar Groningen Airport Eelde heeft heel wat mensen doen besluiten een kijkje te komen nemen. Om 9.51 uur kwam de eerste aan, een kwartier later is de tweede geland.

Vanwege de coronacrisis vliegt de luchtvaartmaatschappij met minder capaciteit. KLM wil de toestellen graag op Nederlandse bodem parkeren en daarom is onder meer voor Groningen Airport Eelde gekozen.

In totaal landden er vandaag zes toestellen. Drie landden er voor 10.30 uur. De andere drie kwamen tussen 14.50 uur en 15.20 uur. Vandaag komen er nog eens vijf en morgen ook. In totaal gaat het om zestien vliegtuigen. Mogelijk volgen er de komende tijd nog meer.

Veel mensen nemen een kijkje

Het bericht dat de vliegtuigen zouden komen is niet onopgemerkt gebleven. Volgens een videocorrespondent zijn er veel mensen naar het vliegveld gekomen om een kijkje te nemen. Op alle toegangswegen stonden mensen en spotters te kijken hoe de vliegtuigen aankwamen. Ook gezinnen met kleine kinderen staan aan de hekken. Hij schat dat er zo'n 150 mensen naar het vliegveld zijn gekomen. Het leidde zelfs tot een file op de Burgemeester J.G. Legroweg richting het vliegveld.

Lees ook:

Deel dit artikel: