Vier jonge Drenten aangehouden voor opruiing

De politie heeft gisteren vier jonge Drenten aangehouden voor opruiing via social media. Ze riepen op om te gaan rellen in onder meer Meppel, Emmen, Assen en Beilen, meldt de politie op hun website. Burgemeester Korteland van Meppel schrijft op Facebook dat er waarschijnlijk nog meer arrestaties volgen.

Het gaat om minderjarige verdachten uit Emmen, Assen en Beilen en een 20-jarige man uit Meppel. Van de tieners heeft de politie de leeftijd niet bekendgemaakt.

Geruchten over rellen

Er gonsden al geruchten over eventuele Drentse rellen de komende dagen. Dit naar het 'voorbeeld' van de ongeregeldheden die de afgelopen dagen plaatsvonden in verschillende plaatsen in Nederland. Vooralsnog is het in onze provincie rustig.

De politie geeft aan intensief te speuren naar mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Daaronder valt ook opruiing: het al dan niet aanzetten tot strafbare feiten via bijvoorbeeld social media. Op de website van de politie is meer informatie te vinden over de maatregelen.

Voorbereid op ingrijpen

Eerder liet voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe en burgemeester van Assen, Marco Out, al weten klaar te zijn voor stevig ingrijpen. Volgens Out zijn meerdere scenario's uitgewerkt, van klein tot ernstig: "Wat we in andere steden hebben gezien, is dat de burgemeester een noodbevel heeft moeten geven. Ook wij zijn daarop voorbereid."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen Politie Opruiing Avondklokrellen
Deel dit artikel: