MHBOS: Poeier Benjamins ging per ongeluk binnen

VOETBAL - In het seizoen 2015/2016 verloor SC Elim de titelstrijd in de derde klasse D. Toch gaat Remon Benjamins (30) het jaar door een gelukkige wereldgoal nooit meer vergeten.

Op 5 februari 2016 gaat SC Elim op bezoek bij de toenmalige koploper ONR uit Roden. Bij een 1-2 voorsprong wil Benjamins in de blessuretijd de bal op het middenveld een roei geven. "De bal kwam voor m'n voeten en ik wilde hem zo ver mogelijk weg schieten. Ik dacht: ik zie wel waar de bal terecht komt, weg dat ding. En toen vloog hij er lekker in", zegt Benjamins met een brede glimlach.

Geen trainingsbeest

De gelukkige poeier scoorde heel veel views. "Iedereen was wel een beetje verbaasd. Zeker de jongens van de ploeg. Ik was geen trainingsbeest. Was er vaker niet dan wel. Dat ik dan zo'n goal maak verbaasde iedereen."

De drie punten in Roden (1-3) bleek uiteindelijk niet genoeg voor de titel van SC Elim. Voor Benjamins, die tien minuten voor tijd inviel, blijft het seizoen 2015/2016 voor altijd speciaal. "Ik stond dus eerst wissel en zag de camera van Onze Club op de steiger naast onze dug-out", vertelt hij. "Als ik dit jaren geleden deed zag je het doelpunt nooit meer. Door het programma heb ik nu wat om te laten zien. Ik ben heel vaak op Facebook getagd."

VCG

Na het terugzien van de wereldgoal op tape is het weer gaan kriebelen bij Benjamins. Twee jaar geleden is hij gestopt, maar afgelopen zaterdag heeft de inwoner van Geesbrug meegetraind met VCG dat in de vijfde klasse F uitkomt.

Deel dit artikel: