Dure nederlaag DOS'46 tegen DVO

De ploeg van Edwin Bouman wist de punten in Nijeveen te houden
DOS'46 verloor van DVO © RTV Drenthe / Stijn Steenhuis
KORFBAL - DOS'46 heeft de mooie overwinning van vorige week tegen TOP geen goed vervolg kunnen geven. In NIjeveen was DVO met 25-21 te sterk voor de ploeg van trainer Edwin Bouman.
Door de nederlaag heeft DOS'46 nu vier punten uit vier wedstrijden en staat het op een gedeelde tweede plaats. Als TOP morgen van koploper Fortuna wint, zakt DOS een plaatsje in poule B van de Korfbal League.
DOS keek al snel tegen een achterstand aan. Na elf minuten spelen namen de gasten, die in de eerste drie wedstrijden nog maar één punt hadden behaald, brutaal de leiding (1-4). Maar net als vorige week tegen TOP, knokte DOS'46 zich terug in de wedstrijd en nam het via Melvin Frieswijk (5-4) en Eline van Veldhuisen een 6-4 voorsprong.

In evenwicht

In de eerste helft bleef het echter stuivertje wisselen, maar halverwege was de wedstrijd toch in evenwicht. Beide ploegen zochten met 11-11 de kleedkamer op.
In de tweede helft bleven de beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd. Maar vanaf 15-15 liepen de gasten uit Bennekom opnieuw uit. Dit keer kon DOS'46 de achterstand niet meer goed maken. Ook een time-out van Bouman mocht niet meer baten. In de slotfase bepaalde Mart Vrielink de eindstand op 21-25.
Melvin Frieswijk was met zes treffers topscorer aan de kant van DOS. Volgende week zaterdag gaat DOS'46 op bezoek bij KCC. De wedstrijd in Capelle begint om 20:30 uur.