'Financieel overleven FC Emmen lastig'

EMMEN - Sporteconoom Ruud Koning van de Rijksuniversiteit Groningen is niet erg optimistisch over het definitieve voortbestaan van FC Emmen. Hij denkt dat het voor de onderste helft van Jupiler League in het algemeen lastig is om financieel te kunnen overleven.
"Mensen kunnen op televisie goed voetbal zien, door een abonnement te nemen op een sportkanaal. Daar moeten de clubs mee concurreren, mensen gaan daardoor zeker niet sneller naar het stadion. Sponsors hebben tot nu toe clubs als Emmen en Veendam goed geholpen. Maar dat zijn vooral lokale sponsors en die zouden ook goed terecht kunnen bij top-amateurclubs," zegt Koning.

Volgens de sporteconoom zouden clubs die in de financiële problemen zitten heel goed moeten nadenken of ze wel betaald voetbal willen spelen. Hij hoopt overigens wel dat FC Emmen het langere tijd kan volhouden, maar zal niet verbaast zijn als de club binnen twee jaar weer problemen heeft.

Zie ook:
Lees alles over de crisis bij FC Emmen in het nieuwsdossier

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.