Hond valt schapen aan in natuurgebied bij Uffelte

hond en schapen
Meerdere schapen zijn gewond geraakt © Facebook/Politie Midden-Drenthe
Een loslopende agressieve hond heeft vanmiddag een aantal schapen aangevallen in een natuurgebied bij Uffelte. Dat meldt de politie in een bericht op Facebook. Meerdere dieren zijn gewond geraakt.
Tussen half drie en half vier liep de hond zonder eigenaar op het Uffelter Binnenveld. Het natuurgebied van de gemeente Westerveld is verboden terrein voor honden vanwege loslopend vee. Dat staat op bordjes aangegeven.
Van wie de hond is, is nog altijd niet duidelijk. De politie roept hem of haar op zich te melden en vraagt getuigen die meer weten dat ook te doen.
Honden, maar ook hun baasjes veroorzaken de laatste tijd meer overlast voor schaapskuddes en de herders. Zo besloten de herders van kudde Het Stroomdal bij Schipborg onlangs om 's weekends niet meer de hei op te gaan, omdat wandelaars zich niet aan de regels houden en de herders en schapen lastigvallen.
Op het Balloërveld heeft herderin Marianne Duinkerken ook veel last van vervelende en agressieve wandelaars. Haar hond is vorige maand aangevallen door een loslopende soortgenoot en is nog altijd niet de oude.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.