Zo geniet Drenthe van het winterweer (behalve deze man die door het ijs zakte)

Drenthe werd vanochtend wakker met temperaturen rond tien graden onder nul. En dat is natuurlijk goed voor de ijsvloeren op allerlei plekken.
Gisteren werd er al op veel plekken geschaatst, al schommelde de temperatuur net rond het vriespunt. Volgens RTV Drenthe-weervrouw Grieta Spannenburg hoeven de winter- en schaatsliefhebbers zich vandaag geen zorgen te maken dat de temperatuur boven nul uitkomt: "Ik verwacht zo'n drie of vier graden onder nul vandaag overdag en heel veel zonneschijn. En dat geldt ook voor de zaterdag en zondag."
(Tekst gaat verder onder de video)
Schaatsdrukte op het Paterswoldsemeer
Vanaf vandaag zal op steeds meer plekken in Drenthe geschaatst kunnen worden. En gisteren gebeurde dat ook al. Niet alleen op schaatsbanen (die bijna alleen geopend zijn voor leden), maar ook op natuurijs. Op het Paterswoldsemeer en bij 't Nije Hemelriek hebben aardig wat mensen de scheuvels ondergebonden.
Ook zijn er mensen die de lange latten hebben onderbonden. De familie Hofstede zocht dinsdag op Marktplaats naar ski's om te kunnen langlaufen. De afgelopen drie dagen doen ze bijna niks anders. "Het lijkt Oostenrijk wel."
(Tekst gaat verder onder de video)
Schaatsen in Barger-Compascuum en Emmen
De politie waarschuwde gisteren nog wel voor te dun ijs op het Paterswoldsemeer. "Hierdoor is het te gevaarlijk om het meer op te gaan. De eerste ongelukken zijn al gebeurd", aldus de politie.
Check hier welke ijsbanen vandaag open zijn.
Henk Veenhof uit Norg stond gisteren schaatsen te slijpen bij het Paterswoldsemeer.
Schaatsen slijpen bij het Paterswoldsemeer

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.