Frank Vreugdenhil als 'een jong veulen' op het natuurijs bij Elburg

MARATHONSCHAATSEN - Het maakt hem geen klap uit wáár het NK op natuurijs verreden gaat worden en ook niet hóe het ijs erbij ligt. Àls het maar doorgaat. Plantenkweker Frank Vreugdenhil (36) uit Elderlsoo is bezig aan zijn laatste seizoen als marathonschaatser en voelde zich vanmorgen op het natuurijs bij Elburg weer even een 'jong veulen'.

"Het kriebelde al en vanmorgen stond ik toch met wat spanning op. Dan werk je toe naar de eerste slagen op natuurijs en dat is in één woord geweldig", zegt de tweevoudig winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Preventieve coronatests

Met het oog op een mogelijk NK op natuurijs werd Vreugdenhil, samen met z'n ploeggenoten van AB-vakwerk, vanmorgen in Heerenveen al preventief op corona getest. In totaal werden er 200 tests afgenomen. Onder hen 75 schaatssters en 70 schaatsers. Iedere ploeg heeft alvast een lijstje met zes schaatsers en drie begeleiders ingeleverd.

Locatie

Voor het NK moet nog wel toestemming uit Den Haag komen. De KNSB bekijkt op dit moment verschillende locaties. De Loosdrechtste plassen lijken een serieuze kanshebber. Het laatste NK op natuurijs werd in 2013 verreden. Een jaar daarvoor, in 2012, was het NK op de Grote Rietplas in Emmen.

Deel dit artikel: