Problemen op het spoor door verschillende wisselstoringen

Het treinverkeer in Drenthe had het zwaar vanochtend. Reizigers op zowel het traject Zwolle - Groningen als op het traject Emmen - Zwolle moesten rekening houden met vertragingen.

Op beide spoortrajecten waren wisselstoringen. Tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam reden er daardoor geen treinen. Ook het wegverkeer ondervond hinder. Het verkeer aan de Dordsestraat, Van Schaikweg en aan de Kerkhoflaan in Emmen moest omrijden, omdat de spoorwegovergangen in storing stonden en auto's daar het spoor niet konden oversteken. Voor 10.00 uur waren de problemen hier verholpen.

Tweede storing Emmen - Zwolle

Later in de ochtend was er op hetzelfde traject een nieuwe wisselstoring tussen Emmen en Dalfsen. Daardoor reden er veel minder treinen, meldt NS. Inmiddels is ook daar het probleem verholpen.

Storing Assen - Groningen

Ook tussen Assen en Groningen was er de hele ochtend een wisselstoring. Daardoor reden er geen sprinters. Reizigers moesten rekening houden met een langere reistijd. De NS zette stopbussen in.

Door het strenge winterweer is het treinverkeer op meerdere plekken in het land ontregeld. Wel verwacht de NS dat er vandaag meer treinen kunnen rijden dan de afgelopen dagen.

Meer over dit onderwerp:
Assen Emmen Nieuw-Amsterdam NS trein spoor treinverkeer
Deel dit artikel: