Leegstaande fabriek in Ruinerwold wordt verbouwd voor olijven

olijven
Olijven op een hoop © Pixabay/Peter H.
In de leegstaande fabriek van Koetsier Vleeswaren in Ruinerwold zullen vanaf half april olijven worden verwerkt. Bouter Group, de nieuwe eigenaar, is al bezig met de verbouwing van het pand.
Het bedrijf, dat valt onder Royal A-ware, gaat de olijven in Ruinerwold volgens Dagblad van het Noorden verwerken voor de supermarkten van Albert Heijn en Delhaize. Het gaat voor 90 procent om Griekse olijven.
Volgens directeur Jos Wissink werd een bestaande locatie in Volendam te klein. "Eind vorig jaar hebben we besloten alle olijven op een aparte locatie te verwerken, via een bevriende machineleverancier kwamen wij bij Bert Koetsier terecht", zegt hij tegen de krant.

Veertig tot zestig fulltimers

Veel olijven die Bouter Group verwerkt komen momenteel al naar een groot distributiecentrum in Meppel. Voor de nieuwe fabriek in Ruinerwold zijn veertig tot zestig fulltime medewerkers nodig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.