Seizoen lijkt ten einde voor FC Emmen na verlies in Waalwijk

VOETBAL - Het was alles of niets voor FC Emmen. Tenminste dat was voorafgaand aan het duel in Waalwijk tegen RKC de algemene mening. Het werd niets. De Drentse club verloor door een zeer late goal met 1-0 en lijkt de gang te kunnen gaan maken naar de eerste divisie.

FC Emmen, dat nog altijd zonder zege is, heeft nu zes punten uit 22 duels. Het gat met de veilige 15e plek is nu 13 punten. Het gat naar naar de promotie/degradatieplek is 7 punten, maar de mannen van Dick Lukkien hebben wel twee duels meer gespeeld dan de club die op die plek staat (Willem II).

In negentig minuten dwong Emmen simpelweg te weinig af om aanspraak te mogen maken op een zege. RKC was bovenliggend, zonder goed te spelen, en won uiteindelijk wel verdiend.

Emmen kreeg in de eerste helft één grote kans, maar die was niet besteed aan Ricardo van Rhijn die jammerlijk overschoot. Aan de andere kant waren er meer mogelijkheden. Zo raakte Thijs Oosting (Emmenaar in dienst bij RKC) uit een corner de paal, redde Michael Verrips op een inzet van Ola John en keerde Miguel Araujo tot twee keer toe een inzet op de doellijn (van Daneels en Oosting).

In de tweede minuut na rust had Michael de Leeuw de 0-1 op zijn schoen, maar de captain kon een wereldpass van invaller Keziah Veendorp niet tussen de palen werken. Maar behoudens die kans was het aanvalsspel van Emmen ook na rust te pover om RKC te verontrusten. Toen de rood-witten na zo'n 65 minuten ook nog eens slordiger en slordiger werden groeide het aantal kansen voor de thuisclub. Toch leek het duel te eindigen in 0-0, totdat uit een afgeslagen corner Ahmed Touba verwoestend raak schoot.

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen RKC
Deel dit artikel: