IJsbaan Dalen kan alsnog open na vernieling met trekker

De brandweer spuit water op de ijsbaan
De brandweer spuit water op de ijsbaan © IJsvereniging Dalen
In Dalen wordt nog altijd hard gewerkt aan de ijsbaan daar en met succes. Want het kersverse bestuur van IJsvereniging Dalen laat weten dat de ijsbaan in het dorp morgen open gaat.
Begin deze week werd al de basis gelegd voor een mooie ijsvloer. Maar dinsdagavond was er ineens een ravage. Iemand was met een trekker over de baan gegaan en vernielde zo de toen nog dunne ijsvloer.
ijsbaan Dalen
De vernielde ijsbaan in Dalen eerder deze week © RTV Drenthe

Sneeuw weghalen?

Het bestuur weet wie die trekker bestuurde. Er is gesproken met de boosdoener en die had naar eigen zeggen geen kwaad in zin. Hij wilde met de trekker sneeuw van de baan halen, maar dat liep verkeerd af. Uiteindelijk ontstond er nog wel onenigheid met het bestuur. De politie gaf hem daarom een verbod om in Dalen te komen, dat geldt tot maandag.

Hulp

Van allerlei kanten kreeg de ijsvereniging de afgelopen dagen hulp aangeboden. Zo leende een voetbalvereniging een waterpomp uit, vele vrijwilligers hebben een hoop werk verzet en de brandweer Coevorden heeft enkele tienduizenden liters water op de baan gebracht.
Het bestuur van de ijsvereniging gaat er vanuit dat de ijsbaan morgen vanaf 9.00 uur open kan.
IJsbaan Dalen kan alsnog open na vernieling met trekker

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.