Historische Kring Hoogeveen bedolven onder historische plaatjes tijdens ruilactie

De verzamelactie van de Historische Kring Hoogeveen (HKH) en twee supermarkten van historische plaatjes was een groot succes. Maar net als bij het verzamelen van voetbalplaatjes heb je altijd dubbele plaatjes en er ontbreken er een aantal.

Daarvoor had de HKH een oplossing bedacht: een mega-ruilbeurs in de Tamboer. Maar die is vanwege corona dicht en sowieso is een grote ruilbeurs met veel oudere deelnemers vanwege het virus geen optie. HKH heeft een oplossing bedacht: stop een envelop met al je dubbele plaatjes in de brievenbus van het Kringhuus van de historische vereniging, zet achterop je mailadres en welke plaatjes je zelf nog mist. En dus zijn ze nu - nog niet eens halverwege de ruilactie - bedolven onder bijna 10.000 plaatjes.

Zo'n 8000 albums die allemaal gevuld moeten worden met 216 plaatjes. Het historische fotoalbum, waarvoor bij twee AH-supermarkten van Henri Offerein bij de boodschappen plaatjes konden worden gespaard, was zo'n succes dat er een verzoek ligt voor een tweede album. En ook een supermarkt in één van de Hoogeveense buitendorpen wil zo'n spaaractie.

Wilma Strijker komt haar drie ontbrekende plaatjes ophalen bij de Historische Kring Hoogeveen (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)

Plaatjes over en/of wensen dat je ontbrekende plaatjes worden opgezocht door de HKH-vrijwilligers? Doen een envelop met de dubbele plaatjes en je wensenlijstje achterop de envelop in de brievenbus: Schutstraat 167 in Hoogeveen en vergeet niet je naam en je mailadres op de envelop te zetten. Als de ontbrekende plaatjes gevonden zijn krijg je een mailtje wanneer je de ontbrekende plaatjes coronaproof op kunt halen.

Deel dit artikel: